Την Κυριακή 30 Ιουλίου θα ξεκινήσει η Παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη, στον Προφήτη Ηλία Καρπενησίου. Είναι ένας θεσμός που κρατάει από τα παλιά και διοργανώνεται και φέτος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Έμποροι, μικροπωλητές και παραδοσιακά γλυκίσματα μας καλούν όλους να ζωντανέψουμε τις αναμνήσεις μας αλλά και να γνωρίσουν τα παιδιά μας συνήθειες του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως την Πέμπτη 3 Αυγούστου, κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, Καρπενησιώτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους στο παραδοσιακό παζάρι του Καρπενησίου.

Τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη είναι: Άνθη-φυτά (και αποξηραμένα), ασημικά και Faux Bijoux (Φο Μπιζού), βιβλία, μικροεργαλεία, είδη pet-shop, είδη λαϊκής τέχνης, χειροτεχνήματα, καλλιτεχνήματα, είδη κηπουρικής, είδη δώρων και διακόσμησης, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, καλλυντικά, λευκά είδη – είδη προικός, εκκλησιαστικά είδη, δερμάτινα είδη, είδη ένδυσης – υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης, παιδικά παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα, νωπά και αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, παγωτά, ποπ κορν, μαλλί γριάς, λουκουμάδες, παγωτό. Επιπλέον, πρόχειρα γεύματα από καντίνες και φορητές εγκαταστάσεις έψησης, με την υποχρέωση τήρησης των ειδικότερων διατάξεων που διέπουν την παρασκευή και διάθεση αυτών των ειδών.

Για την εμποροπανήγυρη έχουν καθοριστεί 232 θέσεις – παραπήγματα, ενώ ο προσωρινός πίνακας των συμμετεχόντων μετρά μόλις 51 εμπόρους.