Το μήνυμα των υποψηφίων λίγο πριν την εκλογική τους αναμέτρηση

2454

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

‘Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας’

Επικεφαλής: Φάνης Σπανός: ‘‘Θέλουμε μια Ευρυτανία που να κρατάει τους νέους στα σπίτια τους. Και αυτό θα το πετύχουμε με μια ισχυρή περιφερειακή οικονομία, που θα περιλαμβάνει θέσεις εργασίας και προοπτικές ανάπτυξης αλλά και με αναβάθμιση των υποδομών για την ενίσχυση της διασύνδεσης και την καταπολέμηση της απομόνωσης.Επιμένουμε για να κάνουμε υπερήφανο κάθε πολίτη της Ευρυτανίας και της Στερεάς Ελλάδας. Την Κυριακή στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας’’.

Αριστείδης Τασιός: ‘‘Η Ευρυτανία δεν έχει περιθώριο να γυρίσει στο παρελθόν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πάμε σε αβέβαιες λύσεις, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χάσουμε την κεκτημένη μας ταχύτητα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι στην κάλπη στις 26 Μαΐου ο πολίτης θα πρέπει να επιλέξει ανθρώπους με γνώση που ξέρουν να κάνουν την διαφορά. Γι’ αυτό στις 26 Μαΐου ζητώ από τους συμπολίτες μου, ψήφο εμπιστοσύνης, με σταυρόπροτίμησης στο συνδυασμό του Φάνη Σπανού’’ .

Θεοδώρα Ράπτη: “Γιατί ζητώ την στήριξή σας. Ζητώ την στήριξή σας  για να εκπροσωπήσω την Ευρυτανία και τη γενιά μου. Γιατί δεν αντάλλαξα ποτέ ψήφο για διορισμούς, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις. Δούλεψα σκληρά,  με θυσίες και κατόρθωσα να πετύχω. Θεωρώ ότι είναι  υποχρέωσή μου να ασχοληθώ με τα κοινά στον τόπο που αγωνίζομαι και αγαπώ”.

Κατερίνα Καλαντζή:‘‘Κοιτάζω τους συμπατριώτες μου καθαρά στα μάτια και τους ζητώ να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. Να μου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί για την Ευρυτανία που μας αξίζει. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που επιμένουν να ζουν στον τόπο μας παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Το οφείλουμε σε όλους μας’’. 

Γιώργος Παπαδήμος: ‘‘Θεωρώ τις εκλογές της 26ης Μαΐου κομβικής σημασίας για τη Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία. Το έργο της παρούσης περιφερειακής αρχής είναι ορατό και μετρήσιμο και η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Αφουγκράζομαι και γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής μου και σας ζητώ να με στηρίξετε για μια δυνατή φωνή στην Περιφέρειά μας’’.

‘Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση’

Επικεφαλής: Απόστολος Γκλέτσος: ‘‘Αισθανόμαστε ότι η Στερεά Ελλάδα μας βλέπει σαν συμπαίκτες, διότι ήμαστανπαρόντες σε όλους τους μεγάλους αγώνες είτε πρόκειται για τα μικρά και μεγάλα κοινωνικά θέματα που αφορούσαν την Στερεά Ελλάδα. Έχουμε λοιπόν, την οικειότητα με τους Στερεοελλαδίτες του συνοδοιπόρου και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Παρ’ όλα αυτά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα το αποδεχτούμε και θα προσπαθήσουμε και την επόμενη μέρα να είμαστε χρήσιμοι για την Στερεά Ελλάδα’’.

Ταλιούρα Λαμπρινή: ‘‘Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν σήμερα στο πλευρό μας  και όσους μας στηρίζουν έμπρακτα σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Όσους συμπορεύονται μαζί μας στο δρόμο προς τη νίκη. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και σας καλώ να βοηθήσουμε όλοι μαζί για την Περιφέρεια που αξίζουμε’’.

‘Στερεά… Υπεροχής’

Επικεφαλής: Δημήτρης Αναγνωστάκης: ‘ ‘Eπιδιώξαμε και έχουμε ένα καθαρά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο που το βαπτίσαμε ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ , με αξία και ενεργά στελέχη απ’ την κοινωνία των πολιτών. Με γνώμονα την ενδοπεριφερειακή ισόρροπη ανάπτυξη έχουμε κοστολογημένο και στοχευμένο σχεδιασμό και για την Ευρυτανία ως εξής: 1. Τους οδικούς άξονες Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο και τη σύνδεση των Αγράφων με τη Θεσσαλία. 2. Επανεκκίνηση της οικονομίας με τη διαμόρφωση Πρότυπου κέντρου ορεινής οικονομίας.3. Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, φυσικό αέριο στο Καρπενήσι και στους πέριξ οικισμούς. 4. Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. 5. Κοινωνικές υποδομές, προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. 6. Μετεγκατάσταση νέων και ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δράσεων. ‘’

Μωυσής Μπερμπερής:‘‘Την Κυριακή ψηφίζουμε για την εκλογή περιφερειακού συμβουλίου και Περιφερειάρχη. Η ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ με επικεφαλής το Δημήτρη Αναγνωστάκη έδωσε μια καθαρή και τίμια προεκλογική μάχη περπατώντας απ’ άκρη σ’ άκρη την Ευρυτανία. Άκουσε και πρότεινε. Πικράθηκε με τις δυσκολίες, αλλά η ελπίδα και η αισιοδοξία για το αύριο δεν  καταλάγιασε. Πολλά πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν. Αν προκριθούμε ως επιλογή σας, θα δώσουμε τη μάχη για το αύριο της προόδου και της προκοπής, με λογισμό και με όνειρο, με καθολικότητα και δίπλα στους πολίτες του νομού μας’’.

Κωνσταντίνος Μπίκας:‘‘Αγαπητοί συμπατριώτες,Έχοντας  όρεξη για δουλειά, με εμπειρία,αρχές και αξίες, Κόντρα στον παραγοντισμό και στις εκδουλεύσεις, ζητώ την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου, με σκοπό να συμβάλω στην  εφαρμογή του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος  της παράταξής  μας. Στόχος μου η παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας  και η ανάδειξη  της Ευρυτανίας ως Ταυτότητα της ορεινής Ελλάδας όπως της αξίζει’’ .

Σταυρούλα Μάκκα:‘‘Αγαπητοί φίλοι, Πάμε μαζί να αλλάξουμε τη Στερεά σε μια “Στερεά… Υπεροχής”. Όλοι μαζί με αίσθημα ευθύνης, μακριά από πολιτικές γραμμές και χρώματα, αναλαμβάνουμε δράση με πάθος, με διάθεση, σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα να εργαστούμε για μια προοπτική ανάπτυξης για όλους στον τόπο μας και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.Η στήριξή σας είναι δύναμη στα χέρια μας να συμβάλουμε στην αλλαγή’’.

Νικόλαος Λαθύρης:‘‘Αγαπητοί συμπολίτες,με ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου μας,όχι  ως παθητικό θεατή αλλά ως πολίτη που διεκδικεί,αγωνίζεται και κερδίζει με γνώμονα το κοινό καλό και την ευημερία της Ευρυτανίας. Για ένα νέο ξεκίνημα στον τρόπο σκέψης και διοίκησης που θα μετριέται με έργα και πράξεις! Πάμε μπροστά!Έλα μαζί μας!’’.

‘Πατρίδα μας η Στερεά’

Επικεφαλής: ΚατερίναΜπατζελή:‘‘Την Κυριακή οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας  διαμορφώνουμε το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας.Άποψη, για την υφιστάμενη κατάσταση και τις αναγκαίες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Σχέδιο, για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών αυτών. Γνώση του εγχώριου και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος. Ευαισθησία για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Σας διαβεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο κι οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά»  διαθέτουμε αυτά τα χαρακτηριστικά γι’ αυτό και ζητούμε την ψήφο σας’’.

Βιβή Καρδαμπίκη

‘‘Συμμετέχω γιατί αντιπροσωπεύω τη γενιά μου, που μάχεται με τις δυσκολίες και δεν εγκαταλείπει τον τόπο της, αλλά και τη γενιά εκείνη που με πόνο αναγκάστηκε ν αποχωριστεί τη γενέτειρα της, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες. Την Κυριακή, καλώ τους συμπολίτες μου να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, αξιολογώντας την προσωπική διαδρομή του κάθε υποψηφίου κρίνοντας με νηφαλιότητα την κοινωνική δράση, και τις ικανότητες του κάθε ενός’’.

Ειρήνη Κεφαλονίκα Ντρίβα:‘‘Με σεβασμό και υπευθυνότητα για μια Ευρυτανία που γνώρισα κι αγάπησα’’.

Νίκος Μαρουλης:‘‘Φίλες και φίλοι. Η Ευρυτανία έχει μείνει πίσω στις υποδομές στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πληθυσμού. Στις εκλογές τις 26-5-2019 ψηφίζουμε ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται τον τόπο τους, είναι έντιμο, γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά και μπορούν να δώσουν λύσεις. Ζητώ την ψήφο σας να παλέψω για την Ευρυτανία’’.

Ιωάννης Λαμπράκης:‘‘Φίλες και φίλοι Ευρυτάνες και Ευρυτάνισσες. Την Κυριακή 26 Μαΐου προσερχόμαστε στις κάλπες και με σεβασμό και υπευθυνότητα ζητώ την ψήφο σας και την στήριξή σας για να φέρουμε στην Ευρυτανία την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας που τόσο ανάγκη την έχει’’.

Ταξιάρχης Σκλαπάνης: ‘‘Η 26η Μαΐου είναι κοντά μας. Στις εκλογές αυτές πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους που θα είναι κοντά στην καθημερινότητα όλων των Ευρυτάνων. Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή με την εμπειρία της στην Ευρώπη και την κυβέρνηση, δίνει μια νότα αισιοδοξίας και προοπτικής για την Ευρυτανία’’.

‘Ελεύθερη Στερεά’

Επικεφαλής: Αντώνης Βούλγαρης:‘‘Σώστε την Ευρυτανία!’’

Δήμος Αγράφων

Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Θεόδωρος Μπαμπαλής: ‘‘Διανύσαμε μαζί τον ανηφορικό δρόμο της πενταετίας που πέρασε και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, προχωρώντας σε κινήσεις – παρεμβάσεις, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμος Αγράφων αντιμετώπιζε πάσης φύσεως προβλήματα, ωστόσο μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία κάναμε μια τεράστια προσπάθεια με υπέρβαση δυνάμεων, με σχέδιο, μεθοδικότητα, προγραμματισμό και αποτέλεσμα. Μαζί συνεχίζουμε και μαζί θα νικήσουμε! Με καθαρή εντολή, με ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία, μια ισχυρή δημοτική αρχή για έναν πανίσχυρο Δήμο Αγράφων’’.

Αλέξης Καρδαμπίκης: ‘‘Έχουμε εκπονήσει ένα φιλόδοξο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου μας. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για να πάμε τον Δήμο μας μπροστά. Κάθε χωριό είναι για μας το κέντρο του Δήμου μας. Απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας κάθε οικογένειας σε κάθε γειτονιά. Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι παρόντες, σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Πάμε μαζί’’.

Χρυσούλα Σουλιώτη:‘‘Ένα μεγάλο ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Σας γνώρισα όλους. Τους αγαπημένους δημότες που ζείτε, αγωνιάτε και παλεύετε για να συνεχίσετε να κρατάτε τον τόπο μας όρθιο. Αλλά και τους ετεροδημότες μας, που δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους στον τόπο της καρδιάς του, αλλά έχουν τον νου τους και το μυαλό τους στραμμένο στον αγαπημένο τους τόπο. Από όλους εσάς πήρα την δύναμη στην αρχή να συνεχίσω τον αγώνα μου και τώρα πλέον να πιστεύω ότι αξίζει και πρέπει και οφείλω να δωσω τον εαυτό μου. Βοηθήστε μας την 26η Μαΐου του 2019, να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο μας, να κάνουμε το Όραμα μας πραγματικότητα, την Αναγέννηση σημείο αναφοράς του δήμου μας’’.

Δήμος Καρπενησίου

Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Νικόλαος Σουλιώτης: ‘‘Μετά από μια πορεία 9 χρόνων στο δήμο Καρπενησίου με εμπειρία, έργο και δράσεις για τους δημότες και τον τόπο μας, είμαστε έτοιμοι με μία ομάδα, που αποτελείται από δοκιμασμένους ανθρώπους στα σημερινά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, αλλά και από νέους που αγαπούν, ζουν και θέλουν να προσφέρουν.Στόχος να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες ώστε το 2030 ο δήμος Καρπενησίου να είναι ένας δήμος, καθαρός, ασφαλής, φιλόξενος,  δημιουργικός, ένας δήμος πρότυπο. Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε γιατί εσείς μας γνωρίζετε καλά. Δώστε μας τη δύναμη να πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά, εκεί που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας’’.

Δημήτρης Λερογιάννης: ‘‘Φίλες και φίλοι! Λίγες ημέρες μένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών!!Με τους ανθρώπους του συνδυασμού μας, είμαστε στις επάλξεις του προεκλογικού αγώνα!! Με πίστη στις δυνάμεις, στις γνώσεις μας , με όρεξη για δουλειά, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στον καθένα από σας , σας καλούμε να μας ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ την τύχη του Δήμου Καρπενησίου  την επόμενη 4ετία για  «αλλαγή πορείας». ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!Έχουμε πρόγραμμα! Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας!ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, για να είστε υπερήφανοι στο τέλος της 4ετίας που μας εμπιστευθήκατε ! ΝΕΟ ΥΦΟΣ , ΝΕΟ ΗΘΟΣ στον ΔΗΜΟ! Από την επόμενη των εκλογών! Κι αυτό είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ’’.

*Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει τις δηλώσεις όσων υποψηφίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συντακτικής ομάδας του Ευρυτανικού Παλμού, μετά από επικοινωνία με όλους τους υποψηφίους.