Έως τις 12 Απριλίου στο χώρο του Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ – Mets Arts Center παρουσιάζεται η ατομική έκθεση χαρακτικής του ταλαντούχου Ευρυτάνα εικαστικού, με καταγωγή από τη Φουρνά,  Πανταζή Τσέλιου.

Η έκθεση με τίτλο ‘ΠΛΩΤΟ ΔΑΣΟΣ’ παρουσιάζει εννέα ξυλογραφίες σε πλάγιο ξύλο λειτούργησαν σαν κορμός δημιουργίας ενός εικονογραφημένου βιβλίου. Mέσα του ξετυλίγεται η κοινωνία ενός ορεινού δάσους με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι παρά μια σειρά εμβληματικών άγριων ζώων της οροσειράς της Πίνδου. Με βάση τα θηριολόγια του μεσαίωνα στις σελίδες των οποίων οι εικονογράφοι ιστορούσαν ζώα εξωτικά και περίεργα καθώς και τέρατα φανταστικά, σχεδιάστηκε ένα αντίστοιχο έντυπο σώμα αναφορικό στα μοναδικά και πολλές φορές άγνωστα πλάσματα των δασών μας.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο σύγχρονο θηριολόγιο με σαφή αναφορά στην λαϊκή τέχνη και παράδοση, έχοντας διάθεση γεφύρωσης της απόστασης του αστικού (και όχι μόνο) ανθρώπου από το φυσικό του περιβάλλον. Κάθε μία από αυτές της εικόνες δημιουργεί μια αφηγηματική σύνθεση, όπου η εκάστοτε ιστορία νοηματοδοτείται από τον τίτλο του έργου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό λεύκωμα / παραμύθι, με περιορισμένο γραπτό λόγο. Στόχος του, να βάλει τον αναγνώστη στην συγκρότηση μιας εκτενούς ιστορίας, κάθε φορά μοναδικής για τον καθένα μας.

Το βιβλίο με τίτλο ‘’Θηριολόγιο’’ αποτελεί μια συλλεκτική έκδοση όπου εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις Cinnabar  Publications, σε 90 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα. Εκτυπώθηκε με τη μέθοδο offset σε χαρτί Palatino Chamois 140gr και βιβλιοδετήθηκε στο χέρι.