Ο Σύλλογος Ευρυτανίας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας διοργάνωσε βραδιά αφιερωμένη στο Θεοδωράκη – Χατζηδάκη και τίμησε το Γ.Ν.Καρπενησίου για τη διετία της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος «Σήμερα τιμούμε στο πρόσωπο του Διοικητή του Γ.Ν.Κ το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό που με αυταπάρνηση και δύναμη ψυχής κάτω από δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη διετία της πανδημίας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης , η πρώην Υπουργός κ. Κέλυ Μπουρδάρα, ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ κ. Δημήτρης Καρατσίκης, ο Στρατηγός κ. Νίκος Μηλιωρίτσας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Λώλος, η Πολιτευτής κ. Τζίνα Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Χρονίων παθήσεων κ. Μένιος Λάππας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας κ. Γιάννης Οικονομίδης, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρπενησιωτών κ. Μαρία Παπαιωάννου.

Χαιρετισμό έστειλε και η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη στον οποίο ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Σύλλογο Ευρυτανίας Μαζί για τον Συνάνθρωπο, για την πρόσκληση να συμμετάσχω στην εκδήλωση που διοργανώνετε για να τιμήσετε τη διοίκηση, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Μια γιορτή, που θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά του προσωπικού των νοσοκομείων μας σε κάθε κοινωνία.

Ειδικά μάλιστα τα 2 τελευταία χρόνια, που η πανδημία άλλαξε ραγδαία τη ζωή όλων μας.

Ιδίως, επηρέασε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης έδωσαν μάχη για την προστασία της υγείας όλων μας.

Όλο αυτό το διάστημα οι επαγγελματίες υγείας στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας το ΕΣΥ και ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια την σωματική και ψυχική τους εξουθένωση.

Σε έρευνα που έγινε στη χώρα μας, το φαινόμενο της «εξουθένωσης» στο υγειονομικό προσωπικό μας εμφανίσατε υψηλά ποσοστά: η κόπωση 67,9% και η επαγγελματική εξουθένωση 42,9%.

Επίσης, οι υγειονομικοί μας βίωσαν το φόβο μήπως μολυνθούν από τον ιό ή μεταδώσουν μόλυνση στις οικογένειές τους και γνώρισαν το στιγματισμό από τις κοινότητές τους, λόγω της εργασίας τους.

Θέλω να σας συγχαρώ για την μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης του ΕΣΥ και των συμπολιτών μας που καταβάλατε όλον αυτόν τον καιρό και μέχρι σήμερα.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε με πάνω από 15.000 υγειονομικό προσωπικό το ΕΣΥ και προχωρά και η προκήρυξη για προσλήψεις 4.000 μόνιμων νοσηλευτών, 700 ιατρών και 910 λοιπού προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

Και τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι σήμερα δημιουργήσαμε και λειτουργούμε τη Δωρεάν Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, με την οποία μπορείτε όλο το 24ωρο να λάβετε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για όλα τα ζητήματα που σας αφορούν, άγχος, κατάθλιψη, εργασιακό στρες και εξουθένωση. Η γραμμή έχει λάβει μέχρι σήμερα πάνω από 450.000 κλήσεις.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξάλλου, προχωράμε σε ανάπτυξη κέντρων ημέρας ειδικά για εργαζόμενους, καθώς και προγραμμάτων για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ψυχοεκπαίδευσης των εργαζομένων.

Κλείνοντας αυτή την παρέμβαση, θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τη διοίκηση και προσωπικά τον διοικητή κ. Δημήτρη Καρατσίκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι η αγάπη για τον άνθρωπο και η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος για να πορευόμαστε ως μια υγιής κοινωνία.

Σας ευχαριστώ θερμά».