Το πρόγραμμα του «Αθήνα Ψηλά» παρουσίασε ο Μπακογιάννης

1607

Στο κατάμεστο Ωδείο Αθηνών παρουσίασε το πρόγραμμα του «Αθήνα Ψηλά» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών κ. Κώστα Μπακογιάννης την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στην Αθήνα σε μια ανοικτή εκδήλωση με παρόντες όλους τους υποψήφιους Δημοτικό του Συμβούλους. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο για τον δήμο της Αθήνας με προϋπολογισμό 573 εκ. ευρώ. 

«Θέσαμε στόχους ανά τομέα, μετρήσιμους και εφικτούς. Βρήκαμε από πού θα εξασφαλίσουμε τους πόρους για τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που σχεδιάσαμε ανά τομέα. Και διαθέτουμε την τεχνογνωσία να τους φέρουμε στην Αθήνα» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Έξι μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό από ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και γνώσεις όπως ανέφερε ο ίδιος. Το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει μικρότερα προγράμματα τα οποία θα αφορούν τις Δημοτικές Κοινότητες που θα μετατραπούν σε επτά Δήμους. Το πρόγραμμα του κ. Μπακογιάννης περιλαμβάνει πέρα από δράσεις και σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την Καθαριότητα, Ασφάλεια, Πράσινο, Φωτισμό, Προσβασιμότητα, Αναπλάσεις, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ναρκωτικά, Φροντίδα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, Επιχειρηματικότητα, Τουρισμό, Πολιτισμό, Άθληση, Μετανάστες, Διαφάνεια, Ψηφιακές Υποδομές, Προστασία των ζώων κ.α.. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε διεξοδικά δίνοντας στοιχεία, για θέματα που αφορούν την πόλη των Αθηνών, μια πόλη καθαρή, ασφαλή, πράσινη, φωτισμένη και προσβάσιμη που την περπατάς,με την υλοποίηση των οποίων η Αθήνα θα μετατραπεί σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ακόμη στον Ωραιότερο περίπατο της Ευρώπης με σκοπό την δημιουργία ενός Μεγάλου Αρχαιολογικού Περιπάτου της Αθήνας με πεζοδρόμηση-ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων σε μια διαδρομή μήκους 6,8 χιλιομέτρων, στις πολεοδομικές παρεμβάσεις και την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών αλλά και στην στήριξη των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Μπακογιάννης καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στις κάλπες.