Ενας νεκρός   ηλικίας   40 ετών και δύο εγκλωβισμένοι είναι το αποτέλεσμα της πτώσης του βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη  κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – ‘Αμφισσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος στην στοά 617 των μεταλλείων  και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση λίγο  παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία  χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας  40χρονος άνδρας που επέβαινε σε όχημα για την επίβλεψη της στοάς   και άλλοι δύο είναι οι εγκλωβισμένοι  που επικοινώνησαν  και είναι  καλά  στη υγεία τους.

O 40χρονος έχει καταγωγή από  την Λαμία και είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Γ ΙΑ ΤΟΝ 40ΧΡΟΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ


«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι” σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «…κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!» σημειώνει στην ανακοίνωση του

ilamia.gr