Η Ενορία Κρέντης της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγράφων, συγκέντρωσαν και απέστειλαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, είδη ατομικής και υγιεινής προστασίας, κλινοσκεπάσματα και ρούχα στους πυρόπληκτους της Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στους κατοίκους του χωριού Νεμούτα, που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της 7ης και 9ης Αυγούστου 2021.

Τα τρόφιμα και τα είδη αυτά συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Κρέντης, με την φροντίδα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, των ενοριτών της Κρέντης και την συνεργασία του Δήμου Αγράφων και πιο συγκεκριμένα με την Αντιδήμαρχο Ηρώ Νταλαφούρα, ενώ στην προσπάθεια αυτή συνέδραμε τα μέγιστα η κ. Χρυσούλα Λάππα από το Καρπενήσι.

Όλα αυτά τα είδη μεταφέρθηκαν με το φορτηγό του Κρεντιώτη Γεωργίου Λάππα, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην Νεμούτα Ηλείας και παραδόθηκαν στον εφημέριο του πληγέντος αυτού χωριού από τις πρόσφατες πυρκαγιές, π. Χρήστο Αργυρόπουλο.

Η υποδοχή της Επιτροπής ήταν συγκινητική από τον παπα – Χρήστο, έναν νέο και δυναμικό κληρικό που έδωσε τον δικό του αγώνα όλο αυτό το διάστημα της μεγάλης δοκιμασίας, δίπλα στους ενορίτες του. Τα τρόφιμα και τα άλλα είδη, από το φορτηγό μεταφέρθηκαν στον ιστορικό Ναό της Γέννησης της Θεοτόκου Νεμούτας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης, από όπου τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν από τον εφημέριό τους στους πληγέντες της περιοχής, προσφέροντάς τους μια μικρή ανακούφιση.

Στη συνοδεία της αποστολής αυτής, πέραν του π. Ευαγγέλου και του οδηγού συμμετείχαν, η πρεσβυτέρα του Μαρία, η κ. Χαρά Λάππα, Μέλος της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου Κρέντης και οι νεαροί Αποστόλης και Νικόλαος Λάππας και η Αθηνά Φεγγούλη, που προσέφεραν σημαντική βοήθεια στην φόρτωση και εκφόρτωση των πραγμάτων.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε πως πριν 14 χρόνια, η Ενορία Κρέντης είχε ξαναστείλει ένα φορτηγό τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε ένα διπλανό χωριό της ίδιας περιοχής, στην Καυκανιά Ηλείας που σε εκείνες τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 είχε υποστεί τεράστιες ζημίες.

«Οι εικόνες που είδαμε τόσο στο χωριό αυτό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ηλείας και μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, ήταν συγκλονιστικές. Παντού καμένη γη και κατεστραμμένα λιοστάσια» μας είπε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

«Οι κάτοικοι όλων αυτών των χωριών, όπως βέβαια και στην Εύβοια, έχασαν το βιό τους και κάποιοι ακόμα και τα σπίτια τους. Μόλις με ενημέρωσε ο π. Χρήστος, αγαπητός εν Χριστώ αδελφός, για τις καταστροφές στην Ενορία του και τις ανάγκες που έχουν οι ενορίτες του, αμέσως ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και με την βοήθεια του κόσμου, του Δήμου Αγράφων, της Αντιδημάρχου κ. Νταλαφούρα και της κ. Χρυσούλας Λάππα, τους οποίους και ευχαριστώ, συγκεντρώσαμε ένα φορτηγό με όλα αυτά τα είδη και τα πήγαμε στην Ηλεία, προσφέροντας μια μικρή βοήθεια στους αδελφούς μας, που τόσο δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται στην περιοχή αυτή. Αυτός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, αυτή είναι η αποστολή μας. Να είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε πάσχοντα και δοκιμαζόμενο αδελφό μας», κατέληξε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

Τόσο στον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Κρέντης όσο και στην Αντιδήμαρχο Αγράφων κ. Ηρώ Νταλαφούρα, ο π. Χρήστος Αργυρόπουλος, αυτός ο άξιος κληρικός της Ι.Μ. Ηλείας, έστειλε ευχαριστήριο Επιστολή, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση στους πληγέντες ενορίτες του.