Για την ανάθεση της καθαριότητας το Γενικού Νοσοκομείου αρπενησίου σε ιδιώτες τοποθετείται η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Ευρυτανίας και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η συνταγή είναι γνωστή και ακολουθείται κατά γράμμα από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον: απαξίωση των υπηρεσιών μέσω της υποστελέχωσης έτσι ώστε να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» η ιδιωτικοποίηση.
Έτσι και με την καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Άφησαν πρώτα την υπηρεσία με δύο (2) καθαρίστριες για ολόκληρο Νοσοκομείο και τώρα κλαψουρίζουν: «τι θέλετε, να αφήσουμε το Νοσοκομείο χωρίς καθαριότητα;»
Και έτσι, «λογικά» προκηρύσσουν μια εργολαβία με 187.000 ευρώ για ένα χρόνο, δηλαδή πολύ περισσότερα λεφτά από όσο θα κόστιζε μια πλήρως στελεχωμένη υπηρεσία, με αξιοπρεπείς μισθούς και επαρκή υλικά.
Παράδοση της καθαριότητας στον ιδιώτη σημαίνει αμοιβή προσωπικού με τον βασικό μισθό (στην καλύτερη), εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών καθαριότητας, παχυλά κέρδη για τον εργολάβο.
Αποτελεί μια πλευρά μόνο της ολοκληρωτικής παράδοσης της Υγείας και της Πρόνοιας στους ιδιώτες, παράδοση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα παράλληλα με την συγχώνευση και υποβάθμιση δομών υγείας και νοσοκομείων.
Ο λαός έχει την δύναμη να ανατρέψει αυτήν την πορεία ειδικά μπροστά στη νέα όξυνση της πανδημίας και να διεκδικήσει:
-Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών
-Κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό-μονιμοποίηση των συμβασιούχων που χρόνια τώρα παραμένουν όμηροι των κυβερνήσεων
-Αποφασιστική ενίσχυση του ΓΝ Καρπενησίου και των υπόλοιπων δομών Υγείας και Πρόνοιας σε υποδομές, ιατρικό προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, επαρκές νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
-Ποιοτική, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους

ΥΓ. Οι γνωστοί «κύκλοι» που κάθε φορά βάζουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα για να σπιλώσουν όποιον διεκδικεί Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, αντί να απαγγείλουν ξανά τα γνωστό ποίημά τους, ας μας πουν πόσο στοιχίζει το μόνιμο προσωπικό και πόσο ο εργολάβος. Για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους».