Σε εκλογική ετοιμότητα, δήλωσε το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ευρυτανία, στη σύσκεψη στελεχών της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας και της ΔΗΜΤΟ Καρπενησίου, στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της Ν.Δ. στο Καρπενήσι, το Σάββατο 08 Απριλίου 2023.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπευθύνου Εκλογών του κόμματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Μανώλη Γραφάκου και του Υπευθύνου Εκλογών στην Ευρυτανία κ. Θάνου Τσαντήλα με θέμα την ετοιμότητα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, μετά και την ανακοίνωση των τριών υποψηφίων της παράταξης. Όπως φαίνεται το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ευρυτανία είναι χωρίς ανατροπές μιας και επίσημα ανακοινώθηκε το ήδη γνωστό σχήμα των τριών υποψηφίων.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Ευρυτανία απαρτίζεται από τις κυρίες Οικονόμου Θωμαΐδα (Τζίνα) και Παπαϊωάννου Μαρία και τον Κοντογεώργο Κωνσταντίνο.

ΔΕΕΠ Ευρυτανίας :Οι βασικές προτεραιότητες την επόμενη τετραετία

Όπως αναφέρει η ΔΕΕΠ Ευρυτανίας, από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ την επόμενη τετραετία 2023-2027 είναι οι εξής:

  • Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους. Με νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2024 και ετήσιες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα με βάση την εθνική ανάπτυξη. Στόχος, σταδιακά έως το 2030 οι αμοιβές στην Ελλάδα να είναι στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών.
  • Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία. Σε σύγχρονα νοσοκομεία, με ακόμη περισσότερο προσωπικό και μέσα. Και πρωτοβάθμια φροντίδα με αιχμή τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα βασικά νοσήματα σε όλους τους πολίτες.
  • Τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος. Με καθολική ψηφιοποίηση, διαρκή αξιολόγηση του προσωπικού και επιβράβευση όταν επιτυγχάνει τους στόχους του.
  • Και, τέλος, μία οριζόντια πολιτική για τους νέους. Από την Παιδεία και την απασχόληση μέχρι τον Πολιτισμό και την καθημερινότητα. Με ειδική αιχμή, ωστόσο, τη Στέγη. Πέρα από τα πέντε νέα συγκροτήματα Φοιτητικών Εστιών και τα σπουδαστικά επιδόματα στέγασης, το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» θα επεκταθεί. Και θα πλαισιωθεί από τον θεσμό της Κοινωνικής Αντιπαροχής. Σε δημόσιες εκτάσεις, δηλαδή, θα χτίζονται σύγχρονα διαμερίσματα με ιδιωτικά κεφάλαια. Κάποια από αυτά θα αποζημιώνουν τους κατασκευαστές. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους θα ενοικιάζονται αποκλειστικά σε νέους με χαμηλό ενοίκιο.