Για δέκατη χρονιά διοργανώθηκε στο Καρπενήσι, στις 17 έως 19 Μαρτίου 2023, το προχωρημένο σεμινάριο ιατρικής βουνού(Advanced Course in Mountain Medicine) το 13ο που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το σεμινάριο παρακολούθησαν γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικοί καθώς και εθελοντές διασώστες-ορειβάτες.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκε πληθώρα θεμάτων ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται οι τελευταίες τεχνικές και εξελίξεις σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο βουνό, οι διακομιδές, η αντιμετώπιση κακώσεων από ψύχος, η αντιμετώπιση της υποθερμίας, κρυπογημάτων, έρευνα και διάσωση θυμάτων από χιονοστιβάδες κ.α. ´Εγιναν ασκήσεις για την έρευνα και διάσωση θυμάτων από χιονοστιβάδες, απεγκλωβισμός και διάσωση από εναέριο αναβατήρα, καθώς και οι τρόποι μελέτης του πεδίου και των καιρικών συνθηκών για την πρόγνωση χιονοστιβάδων.

Το σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας. Σημαντική και φέτος η συμμετοχή του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, με τη συμμετοχή 19 παλιών και νέων μελών, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων έρευνας-διάσωσης και παροχής Ά βοηθειών σε θύματα από ατυχήματα σε ορεινούς όγκους, φαράγγια κλπ. Το μέλη της ομάδας θέλησαν να ευχαριστήσουν για άλλη μια φορά την Ιατρική σχολή Αθηνών για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη προς την ομάδα μας για την παραπάνω συνδιοργάνωση.