Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Χρ. Γενιτσαρόπουλου

Νέες αρμοδιότητες που προέρχονται όμως από παλιά εποχή φαίνεται να δίδονται στο Δημαρχείο Καρπενησίου σε συγκεκριμένο υπάλληλο, κάνοντας τη δουλειά του ‘’τσεκαδόρου’’.

Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου η Αντιπολίτευση Λερογιάννη έκανε γνωστό ότι ύστερα από επίσκεψη στο Δημαρχείο παρατήρησε ότι υπάλληλος του Δήμου με αρμοδιότητά του να πραγματοποιεί τους ελέγχους για covid-19, έχει επιφορτιστεί και με επάγγελμα του ‘’τσεκαδόρου’’, ώστε να ελέγχει την είσοδο και έξοδο των υπαλλήλων, καθώς και τη διάρκεια της απουσίας τους.

Ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Χρήστος Γενιτσαρόπουλος παραδέχτηκε ότι η αρμοδιότητα αυτή δόθηκε στον υπάλληλο με δική του εντολή, κάνοντας αναφορά για το «φιλότιμο που έχει χαθεί από τους υπαλλήλους του Δήμου».Η φράση του αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Αντιπολίτευση που μιλά για «τακτικές που προσβάλουν τους υπαλλήλους γυρίζοντας το Δήμο πολλά χρόνια πίσω σε σκοτεινές εποχές»’. Σε ανταπάντηση του ο Αντιδήμαρχος προσπάθησε να τα μαζέψει χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι τα κατάφερε. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δημήτρης Λερογιάννης αντέδρασε κατά του αρμόδιου Αντιδημάρχου όσο και του ιδίου του Δημάρχου τονίζοντας το εξής: «Δήμαρχε ο καιρός την αστυνομοκρατίας πέρασε προ πολλού!»

Η αναφορά Λερογιάννη

«Σε μια επίσκεψή μας στο Δημαρχείο αντιληφθήκαμε ότι υπάλληλος του Δήμου, που η αρμοδιότητά του είναι ο έλεγχος πιστοποιητικών Covid-19, του είχε ανατεθεί καταχρηστικά να καταγράφει πότε προσέρχονται στην εργασία οι υπάλληλοι, πότε απουσιάζουν ακόμη και για λίγα λεπτά, πότε λήγει το ωράριό τους… Να υπενθυμίσουμε ότι για την τήρηση του ωραρίου στους υπάλληλους, εδώ και χρόνια, έχει εφαρμοστεί το σύστημα καρτών. Ευλόγως αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο χρειάζεται ο ”τσεκαδόρος” στην είσοδο του Δημαρχείου;Σε ερώτησή μας προς το Δήμαρχο αν είναι ενήμερος επι του θέματος για αυτή την απαράδεκτη τακτική, μας παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο κ. Γενιτσαρόπουλο ο οποίος φαίνεται να είναι αυτός που διέταξε να εφαρμοστεί αυτός ο αναχρονιστικός τρόπος ελέγχου των υπαλλήλων. Απαντώντας ο κ. Γενιτσαρόπουλος με περισσή αυταρέσκεια έκανε αναφορά στην περίοδο της Χούντας και δικαιολόγησε αυτή την επιλογή του λέγοντας πως έχει χαθεί το φιλότιμο από πλευράς υπαλλήλων του Δήμου και πως έλαβε συγχαρητήρια από την ”πλειοψηφία” των εργαζομένων!!! Ο Δήμαρχος αντί να επαναφέρει στην τάξη τον αντιδήμαρχο του, ουσιαστικά επικρότησε την μέθοδο τηρώντας σιγή ιχθύος και ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι γνώριζε τι συμβαίνει.Κατά την άποψή μας αυτές οι τακτικές δεν προσβάλουν μόνο τους υπαλλήλους, αλλά προσβάλουν την κοινωνία μας γυρίζοντας το Δήμο πολλά χρόνια πίσω σε σκοτεινές εποχές που όλοι προσπαθούμε να ξεχάσουμε».