Το θέμα της ίδρυσης του κόμματος του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού για κακουργηματικές πράξεις, Ηλία Κασιδιάρη, τάραξε τα νερά. Αυτό δεν ήταν κάτι ξαφνικό, αφού ο Χρυσαυγίτης ιδρυτής του νέου κόμματος «Έλληνες’’, έκανε διαδικτυακές συσκέψεις με τα όργανά του, έβγαζε διαγγέλματα κι έκανε επί 3 χρόνια προεκλογική εκστρατεία. Οι αρμόδιοι του υπεύθυνου υπουργείου Προστασίας του πολίτη, της αντιεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής ‘’αγρόν ηγόραζαν’’ μην και εθελοτυφλούσαν ακόμη. Πάλι προμηνύεται να την πληρώσει κάνας Αρχιφύλακας φυλακών, σαν άλλος Σταθμάρχης τρένων.

Δυστυχώς, τότε μόνο ξεκίνησε η αφύπνιση από τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, όταν τους χάνονται οι ψήφοι και κατευθύνονται ακροδεξιά ακόμη και σε μορφώματα τύπου Κασιδιάρη. Όταν μάλιστα έγινε ορατό από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ότι το εν λόγω κόμμα θα πάρει πάνω από 3%. Έπειτα απ’ αυτό θα άλλαζαν και όλοι οι συσχετισμοί με λοιπά κόμματα.

Έτσι υιοθετήθηκε εύκολα η άποψη να μείνει εκτός εκλογικής διαδικασίας το κόμμα Κασιδιάρη. Ο Κασιδιάρης είναι καταδικασμένος για κακουργηματικές πράξεις, αλλά δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα και ούτε έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα. Σαν πρώτη κίνηση ψηφίστηκε νόμος που αφαιρεί το δικαίωμα και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση έστω και πρωτόδικα. Η τροπολογία αυτή κινείται Συνταγματικά οριακά και δημιουργεί προβληματισμό, διότι δεν πρέπει να υπάρξει προηγούμενο εξαίρεσης στη βάση της ιδεολογίας.

Ουδείς δημοκρατικός πολίτης συμφωνεί βέβαια να συμμετέχει στις εκλογές ένα τέτοιο ναζιστικό μόρφωμα, όπως της Χρυσής Αυγής με οποιοδήποτε μανδύα σοφιστούν οι Κασιδιάρηδες.

Στις 5 Μαΐου θα αποφασιζόταν από το πενταμελές Α’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αποκλεισμός από τις εκλογές κόμματος Κασιδιάρη. Κρίθηκε αμφίβολο αν η απόφαση των πέντε δικαστών, προεξάρχοντος του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Τζανερίκου, θα ήταν η επιδιωκόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για τούτο έπρεπε πάση θυσία με νέα τροπολογία να αλλάξει η σύνθεση του Δικαστηρίου και αντί των 5 δικαστών του Αρείου Πάγου να ψηφίσουν και οι 10 Αρεοπαγίτες. Την ‘’διαβούλευση’’ εκ μέρους της κυβέρνησης με τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, ο άρτι ορισθείς και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Η συνάντηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε εκτός Μαξίμου. Συνιστά παράβαση κάθε νομιμότητας η απόπειρα εκτελεστικής εξουσίας να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη επιβάλλοντας αποφάσεις όσον αφορά το κόμμα Κασιδιάρη. Σε συνδυασμό βέβαια με όσα δηλώνει δημόσια ο κ. Τζανερίκος, με ανταλλάγματα που του υποσχέθηκαν τόσο ο κ. Γεραπετρίτης όσο και ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μη κατονομασθέν επί του παρόντος, συνιστούν κακουργηματικές κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και απόπειρα δωροδοκίας δικαστού. Εν προκειμένω οι υπαίτιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές ευθύνες, όσο για ποινικές απαιτείται αλλαγή συσχετισμών στη βουλή, αν γίνουν στις επικείμενες εκλογές. Τέτοιου είδους καθεστωτικές πρακτικές είναι καταδικαστέες από τον δημοκρατικό κόσμο.

Χριστός Ανέστη και καλά ξεμπερδέματα…!

                             Κώστας Μπουμπουρής

                             Αστυν.Δ/ντής ε.α-Συγγραφέας

                                (k.boubouris@yahoo.gr )